Blog

Najnovije obavijesti i zanimljivi članci.

Skrolaj za čitanje.

Produljenje prijava

Ove su godine prijave trajale kraće nego prethodne što se uspostavilo nedostatnim. Na više molbi od učenika i mentora, Organizacija je natjecanja donijela odluku o produljenju prijava. Umjesto do 19.03.2023., prijave će biti otvorene sve do 11.04.2023. u 12:00 sati. Nadamo se da će svi koji su to kanili, do tada uspjeti završiti svoje prijave.

ZUM 5

Stiglo je vrijeme za novi ZUM!

Okušajte se u komunikaciji znanosti i pokažite svoje prezentacijske i komunikacijske vještine u okviru natjecanja Znanstvenik u meni kojeg ove, 2023., godine održavamo već peti put.


Početak i kraj

Prijave su otvorene i trajat će do 19.03.2023. u 23:59. Naknadne prijave nećemo razmatrati, stoga požurite i prijavite se na vrijeme.

Ovogodišnja završnica održat će se u Osijeku, početkom svibnja, no o tome ćete biti obaviješteni kasnije. Sada izaberite temu, uzmite mobitele i snimite opako dobre videozapise. Veselimo se vašim prijavama i jedva čekamo vidjeti vaše radove.


Što je novo na ZUM-u 2023. godine?

Ove smo godine odlučili izmijeniti neka dosadašnja pravila kako bismo vam dali više slobode i omogućili da se iskušate koristeći neke, dosad nedozvoljene, alate prilikom komunikacije znanosti. Od nekih multimedijskih pomagala, do uređivanja videozapisa, proširili smo vam mogućnosti i time uveli novu komponentu u natjecanje. Uz vaše prezentacijske vještine, od vas očekujemo i da ne zanemarite vizualno komponentu koja ima itekako važnu ulogu u prenošenju informacija, pa tako i u komunikaciji znanosti. No, pripazite, neke restrikcije i dalje postoje, stoga preporučujemo da ipak detaljno proučite pravila objavljena na našim stranicama pod kategorijom O natjecanju.

Za slučaj da bude bilo kakvi nejasnoća, organizacijski tim vam je na raspolaganju.

Sretno i vidimo se u Završnici!

Četvrta godina ZUM-a

Četvrta je godina u kojoj organiziramo natjecanje Znanstvenik u meni.

Continue reading “Četvrta godina ZUM-a”

Dodatno produljenje roka za prijave

Organizacija natjecanja donijela je odluku o dodatnom produljenju roka za prijave na Znanstvenik u meni 2020. – do 1. ožujka 2021.

Continue reading “Dodatno produljenje roka za prijave”

Produljenje roka za prijave i pojašnjenje pravila za kategoriju Originalan istraživački rad

Organizacija natjecanja donijela je odluku da se rok za prijave produlji do 15. siječnja, kao i pojašnjenje pravila u vezi pitanja kada se rad može smatrati Originalnim istraživačkim radom te primjer forme PDF priloga.

Continue reading “Produljenje roka za prijave i pojašnjenje pravila za kategoriju Originalan istraživački rad”