Rezultati i snimka Završnice

Završnica natjecanja Znanstvenik u meni! 2019. se nakon odgode zbog epidemije koronavirusa održala 13. 6. 2020. u prostorima tvrtke Infinum.

Na Završnici se natjecalo devet radova koje je ocjenjivao žiri od četiri člana, a činili su ga Branimir Bertoša (izvanredni profesor, PMF-KO), Sofia Ana Blažević (docent, PMF-BO), Mario Borna Mjertan (student, PMF-MO, Voditelj projekta) i Ivica Smolić (izvanredni profesor, PMF-FO).

Filip Gajić preuzima nagradu

Prvo mjesto osvojio je rad Spavanje Tanje Bertalanić i Filipa Gajića iz II. gimnazije u Zagrebu pod mentorstvom Janje Aničić Dukić, u kojemu su Tanja i Filip govorili o tome što se događa u našem tijelu kad spavamo, ali i zašto je važno spavati. Filip i Tanja osvojili su Lenovo prijenosno računalo i poklon pakete.

Dio nastupa rada Tanje Bertalanić i Filipa Gajića

Drugo mjesto osvojio je rad Transfuzija i darivanje krvi Lucije Ćavar, također iz II. gimnazije pod mentorstvom Katarine Medić, u kojemu je Lucija govorila o krvi i njenoj važnosti za ljudski organizam. Lucija je nagrađena s dvije Xiaomi Mi 4 pametne narukvice i poklon paketima.

Lucija Ćavar preuzima nagradu

Treće mjesto osvojio je rad Kalendar Tibora Birka i Filipa Crnoje iz V. gimnazije, pod mentorstvom Milene Ćulav Markičević. Tibor i Filip govorili su o povijesti izrade kalendara i kalendarskim izračunima, a nagrađeni su s Canon pisačem i poklon paketima.

Tibor Birko i Filip Crnoja preuzimaju nagradu

Također je nagrađena i mentorica s najviše radova, Dijana Ledić Begonja, mentorica u Prirodoslovnoj školi Split i I. gimnaziji Split s ukupno 12 prijavljenih radova.

Uz odlične nastupe svih natjecatelja, bogate nagrade, zabavnu atmosferu i kvalitetnu organizaciju, Završnica je prošla odlično.

Slike sa završnice možete pogledati i preuzeti na linku https://photos.app.goo.gl/Af3zQ9ncTxjuxr2F6. Slike i datoteke na poveznici slobodne su za korištenje i obradu medijima, školama i institucijama bez posebne licence i navođenja izvora. Kao izvor, ako je potrebno, navedite Znanstvenik u meni!

Snimka završnice dostupna je na https://www.youtube.com/watch?v=hCsRd4DrM_c.