O projektu

Tražite konkretne informacije o natjecanju? Posjetite stranicu O natjecanju.

Znanstvenik u meni! organizacijski je projekt Together for Knowledge inicijative, neprofitnog zajedničkog poduhvata Educateama i Društva za edukaciju van okvira.

“Naš zadatak nije samo edukacija novih znanstvenika, već i produbljivanje razumijevanja znanosti među sveukupnom populacijom.” — Carl Sagan

Misija i vizija

Naša vizija je opća zainteresiranost mladih za znanstvene karijere, prisutnost znanstvenog načina razmišljanja prilikom svakodnevnih interakcija što vodi manjoj podložnosti cijelog društva pseudoznanstvenim manipulacijama, kvalitetne komunikacijske i predavačke vještine budućih znanstvenika te društvo u kojemu su jednake prilike za znanstvene karijere bez obzira na postojeće diskriminatorne faktore poput spola, rase i seksualnosti, kako u Republici Hrvatskoj, tako i diljem svijeta.

Misija projekta je poticanje mladih na sudjelovanje u komunikaciji znanosti kroz samostalno predstavljanje tema koje su im zanimljive i nagrađivanjem njihovog truda, vještina i vremena kako bi se prepoznao njihov talent za navedena područja kroz realizaciju projekta Znanstvenik u meni!, kao i informiranje mladih o mogućnostima koje su im na raspolaganju od strane Republike Hrvatske, Europske unije, u drugim državama i od strane drugih projekata kako bi što bolje ostvarili svoj potencijal.

Iskustva natjecatelja i mentora

“Na natjecanju je bilo super, jako ugodna i opuštena atmosfera. Bilo bi super da ima još takvih natjecanja, jako je motivirajuće i potiče djecu na druženje, upoznavanje i javni na stup na što se sami ne bi usudili. Također, teme su vrlo zanimljive i poučne kroz zabavu.”

— Mila Podrug, natjecateljica

“Znanstvenik u meni je jako dobar projekt jer pruža učenicima nesvakidašnje metode rada i to na najvišoj mogućoj razini, a meni kao mentoru omogućava promišljanje raznih strategija učenja te raznih metoda prezentiranja stečenog znanja. Također, promatrajući radove drugih učenika, a pogotovo onih najboljih, dodatno se usavršavamo – kako naši učenici, tako i mi mentori.”

— Frane Šalković, mentor

“Najprije cijelom organizacijskoj grupi, Educateamu, prenosimo iskrene čestitke za odličnu organizaciju cijelog natjecanja. Znamo koliko je energije i vremena potrebno za organizaciju događaja koji povezuje učenike iz cijele Hrvatske. Veliko zadovoljstvo bilo je sresti kolege iz različitih škola i krajeva Hrvatske i razmijeniti iskustva rada te naučiti nešto novo od njih. “ZUM je jedno od rijetkih natjecanja u kojemu nije važno samo biti dobar znanstvenik, već i razumjeti ono što se istražuje te dobro i razumljivo interpretirati sadržaj istraživanja. ZUM potiče učenike srednjih škola na otkrivanje, propitkivanje, istraživanje te samostalno zaključivanje. “Bila nam je izuzetna čast što smo bili dio ovog projekta, a posebno se radujemo i nagradi za osvojeno prvo mjesto. Ovo pobjedničko mjesto daje nam poticaj u daljnjem istraživanju i radu. Hvala organizatorima i žiriju što su prepoznali naš ozbiljan i učinkovit angažman. Iskrene čestitke svim natjecateljima koji su sudjelovali u svim fazama natjecanja. Nadam se da ćemo se sresti i sljedeće godine!”

— Matija Pongračić, natjecatelj i Slavica Kelemen, mentorica

Volontiranje

Želite pridonijeti razvoju strasti prema znanosti među mladima i student ste ili imate završenu srednju školu?

Pridružite se organizacijskom timu natjecanja, pomozite u organiziranju ZUM-a i pritom se dobro zabavite.

Za više informacija o tome kako možete postati volonter i što nam treba, javite se na natjecanje@znanstvenikumeni.org ili porukom na Facebooku ili Instagramu.

Primarno tražimo odlične komunikatore (za PR, marketing i komunikaciju s pokroviteljima), PHP/frontend developere, eksperte za kameru, mikrofone i video editing, grafičke dizajnere i slično, ali svatko tko može pomoći je dobrodošao: ovaj popis svakako nije potpun.Organizacija natjecanja

Projekt “Znanstvenik u meni!” dio je Together for Knowledge Inicijative. Together for Knowledge Inicijativa neprofitna je inicijativa tvrtke Educateam d.o.o. (u vidu društveno odgovornog poslovanja tvrtke) i udruge Društvo za edukaciju van okvira.

Organizacijom natjecanja upravlja Organizacijski odbor kojeg čine:

  • Mario Borna Mjertan
  • Filip Matić
  • Nikolina Šoštarić
  • Sebastijan Dumančić
  • Sanja Mjertan

Natjecanje se financira isključivo iz sponzorstava i donacija te sredstava organizatora te se financijska sredstva natjecanja koriste ponajprije za pokrivanje osnovnih troškova natjecanja poput nagradi, najma prostora, snimanja i sličnog.

Za sve dodatne informacije o projektu te u slučaju da ste u mogućnosti i zainteresirani podržati projekt, javite nam se na natjecanje@znanstvenikumeni.org

Znanstvenik u meni! suorganiziraju Educateam d.o.o., društvo s organičenom odgovornošću za savjetovanje i Društvo za edukaciju van okvira, udruga s ciljem promicanja znanosti i obrazovanja.

Podaci Educateama


EDUCATEAM društvo s ograničenom odgovornošću za savjetovanje i usluge
Skraćeni naziv: EDUCATEAM d.o.o.
Sjedište/adresa: Ilica 71, 10000 Zagreb (Grad Zagreb)
Tvrtka je registrirana u Trgovačkom sudu u Zagrebu, MBS: 080935351, OIB: 52933971810, EUID: HRSR.080935351
Temeljni kapital: 20.000,00 kuna – uplaćen u cijelosti
Član uprave/direktor: Sanja Mjertan
Poslovna banka: Erste&Steiermärkische Bank d.d., 51000 Rijeka, Jadranski trg 3A
Poslovni račun: IBAN: HR3624020061100716677

Ažurni podaci uvijek dostupni na educateam.hr/podaci

Podaci Društva za edukaciju van okvira


Društvo za edukaciju van okvira, Crnojezerska ulica 20, Zagreb (OIB: 93042031988). Više informacija na drustvo-evo.hr