Koronavirus: mjere zaštite na Završnici natjecanja

AŽURIRANO – 28. svibnja 2020.: Završnica natjecanja će se održati 13. lipnja, stoga smo ovaj dokument uredili s aktualnim preporukama HZJZ.

AŽURIRANO – 13. ožujka 2020.: Završnica natjecanja se odgađa. Više informacija: https://znanstvenikumeni.org/2020/03/13/zavrsnica-natjecanja-se-odgada/

U skladu s mjerama zaštite Ravnateljstva civilne zaštite vezanih za odgodu ili ograničavanje organiziranih skupova s obzirom na SARS-CoV-2, Organizacija natjecanja Znanstvenik u meni! je osigurala određene mjere zaštite na Završnici natjecanja. Završnica natjecanja se zasad ne odgađa, ali ovisno o odlukama Ravnateljstva civilne zaštite, to se možda bude moralo promijeniti.

Poznat identitet: Ulaz na Završnicu natjecanja bit će omogućen isključivo posjetiteljima koji su svoju ulaznicu rezervirali na Entriju te koji su bili pozvani od strane Organizacije natjecanja. isključivo posjetiteljima koje je pozvala Organizacija natjecanja. Bude li eventualno moguće otvoriti ulaz na Završnicu i javnosti, identitet svih posjetitelja će se bilježiti.

Dezinfekcijska sredstva: Prilikom ulaska, svi posjetiteljima će biti pružena dezinfekcijska sredstva koja su obvezni koristiti prije ulaska na Završnicu. Nadalje, prostor će biti dezinficiran prije i poslije Završnice.

Suzdržavanje od dodira: Svi posjetitelji su zamoljeni da izbjegavaju uobičajeno neverbalno komuniciranje koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt.

Izbjegavanje događaja u slučaju simptoma: Sudionicima koji imaju respiratornu bolest i/ili povišenu tjelesnu temperaturu (višu od 37.5 °C) ne smiju doći na Završnicu.

Držanje razmaka: Posjetiteljima se preporučuje držanje razmaka od 1.5 metra za vrijeme boravka na Završnici.

Maske za lice: Preporučuje se korištenje maske za lice ili medicinskih maski za osobe koje imaju rizik od razvoja težeg oblika bolesti COVID-19 u slučaju zaraze s novim koronavirusom. Upute za pravilno korištenje maski za lice dostupne su na sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Maske-za-lice-1.pdf

Informiranje: U nastavku se nalaze upute za javnost u vezi koronavirusa. Molimo sve posjetitelje da ih prouče. Ista će biti istaknuta i na Završnici.